vrijdag 13 januari 2012

Vrijdag 13 - Friday 13

Hallo allemaal!
~~~~
 Hi everyone!


 Na die donderdag (met recht) van gisteren heb ik vanmorgen eerst maar eens de ramen van binnen en van buiten gezeemd, om mijn frustraties, die ik toch wel degelijk had, letterlijk weg te werken en dan ook nog zo goed en zo kwaad als het ging met die jat, hoewel ik links een stuk handiger ben geworden met sponsknijpen en zeemwringen ( lijkt wel een nieuwe tak van sport ).
Het was voor het eerst sinds 'de speldenprik' in september, dat de ramen een zeem zagen...
Na al die maanden en de nodige kaarsjes had ik eer van mijn werk; de buurt lijkt wel geschilderd!
~~~~
 First thing I did this morning was washing the windows, inside and outside, to get rid of my frustrations and the dust of months and candles burnt.
It was the first time since 'The Sting with the Basting Pin' in September 2011....
I can tell you it was a job to my credit; the neighbourhood  looked like freshly painted!
   
*******

 Tussen de middag werd ik verrast door mijn zoon Hans, die vroeg of ik twee uurtjes op Loni Marije (21 maanden oud ) kon passen. Nou, daar had Oma wel oren naar!
Ik had een grote plastic tas vol kleding, die ik naar de kringloop wilde brengen en ik moest de siliconen gel voor mijn hand bij de apotheek ophalen, dus daar konden we een lekker wandelingetje van maken met dat mooie weer. Het was koud, het woei stevig, maar de zon kwam er ook regelmatig bij en dan is het gewoon heerlijk om buiten te zijn.
In de stad kocht ik nog even reparatiedoek, om een denim broek te repareren.
Na een dik uur kwamen we thuis, Loni Marije met rode wangetjes en blauwe handjes... dat kleine prentenboek vertikt het om wantjes aan te trekken. Maar jengelen doet ze ook niet. 
Potje thee gezet, sloot melk erbij voor het prentenboek en even lekker zitten theeleuten en voorlezen.
~~~~~
 My son Hans surprised me by asking whether he could bring Loni Marije (21 mnths. old)  for a couple of hours, this afternoon. 
 Ofcourse, no problem at all. Oma loves to have her granddaughter here.
 The weather was cold, windy, but with sunny spells, so we had a lovely walk to the charity shop where I wanted to bring some old but good clothes, and I had to get the silicon gel for my hand at the chemist's.
Over one hour we were outside, enjoying the weather and when we came home, Loni Marije had lovely red cheeks and not so lovely red hands, as she simply refuses to wear mittens... But she is a tough one, I heard no complaint.
We warmed up with a nice cup of tea and I read a book to her. 
What a wonderful afternoon I had.

*******

De siggies blijven maar binnenkomen. Van gisteren en vandaag heb ik er acht aan mijn archief toe kunnen voegen. Daar blijf ik fijn mee doorgaan, met de siggy-ruil, want dat kan ik wel behappen met die hand. En het is zo ontzettend leuk, om siggies te ruilen met mensen uit alle hoeken van de wereld.
Ik moet alleen even iets opbiechten aan Conny en Jeannette, van de 'Winkelen in eigen kast' - uitdaging:
 toen ik gisteren in Groningen was, heb ik een meter ecru kleurige katoen gekocht bij Jan Sikkes, voor de middenblokjes van de siggies. Ik had niet veel meer en wil heel graag doorgaan met ruilen.
~~~~~
 The siggy-swap is my new addiction, as sewing them is just a nice little project; it's so great fun swapping with people from all over the world!
Today I added eight new siggies to my collection and archive.
 Conny and Jeannette, since I joined your challenge 'Shopping from your own stash' I am not allowed to buy fabrics in 2012, but I have to confess: when I was in Groningen yesterday, I bought one meter off-white cotton fabric for the siggies. I really needed it... do you think it's okay?

*******

 Een fijn weekend gewenst!
Groetjes!
~~~~~
Wishing you all a wonderful weekend!
Cheers!

4 opmerkingen:

 1. Ach af en toe mag je jezelf beste even verwennen
  sterkte
  en heerlijk even dat opruimen
  fijn weekeinden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is momenteel zulk lekker weer om buiten te zijn. En stof voor je siggies heb je echt nodig, dat telt dus niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke wandeling met je kleine meidje, zoveel buitenlucht kan goed doen aan je lijf en leden, maar zeker ook in het hoofd, je hebt nogal wat nare berichten over je hand voor je kiezen gekregen.
  Wat goed dat je met de siggies doorgaat, iedere envelop is een verwennerijtje, steeds weer een verrassing wat er uit komt rollen.
  Natuurlijk mag je een lapje kopen als je het nodig hebt en er iets mee doet, anders zouden de anderen ook bepaalde werkstukken niet af kunnen krijgen, stel je voor dat iemand met een stitchery quilt bezig is, maar het borduurgaren van benodigd kleurnummer is op, denk je dan dat deze doorgaat met een ander kleurnummer dat wel in huis is? Nee toch dan koop je een strengetje om door te kunnen gaan. Wat niet de bedoeling is is dat je koopt voor de heb, lapjes en draadjes voor een nog grotere voorraad. met de siggies kun je nu weer verder winkelen in eigen voorraad.
  Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. How wonderful to spend time with your granddaughter!! Have a great weekend!

   Verwijderen