dinsdag 13 december 2011

UMCG - Groningen.

Goeiemiddag allemaal / Good afternoon everybody,

Vanmorgen om acht uur de deur uit gegaan om op tijd in het UMCG in Groningen te zijn voor de afspraak met de ergotherapeute. Het was beestenweer en eer ik met de fiets bij de bushalte was, was ik al een verzopen kat. Maar afijn, ik was, koud en nat weliswaar, mooi op tijd voor mijn afspraak.
 Er is niet veel gedaan of gebeurd, enkel de buig- en strekmogelijkheden van de inmiddels drie aangedane middelste vingers van de rechter hand opgemeten. Dat wordt doorgegeven aan het handenteam, zoals dat heet, waar ik volgende week de afspraak heb met de revalidatiearts en de plastisch chirurg. Er bestaat een redelijke kans, dat ik weer geopereerd moet worden, maar het fijne daarover hoop ik volgende week te horen. 
In elk geval is vandaag wel duidelijk geworden, dat het zó niet vooruitgaat. En mocht er geopereerd gaan worden, dan kan ik het voorlopig ook wel vergeten, dat ik een steek kan doen. Als er maar duidelijkheid en hopelijk herstel komt.
 ~~~~~
When I left for my appointment at the ergotherapist's in the UMCG in Groningen early this morning, it was raining cats and dogs; it took only seven minutes on my bike to get to the busstop, but that was enough for me to become soaking wet.
I was perfectly in time in Groningen, where nothing special could be or was done for me, except measuring the bending and stretching curves of the three sore fingers of my right hand.
The ergotherapist will share today's notes with the specialists I'll visit next week; then I hope to hear what they think is best treatment or therapy.
 So, another week in the waiting room.  Dinsdag is marktdag in Groningen, dus wat heb ik gedaan? Precies! Even lekker op weg naar het station over de markt gekuierd en een paar geweldige lappies gekocht. Nou ja, lappies... lellen van lappen.
 Ik sloeg mijn slag met vijf meter katoen met verschillende beeldige folkloreprintjes voor € 10,00. Waar krijg je dat?  En ook nog Eline's Winter Huis boek - stof voor € 5,00 per panel / meter. Ik word zo ontzettend hebberig als ik langs die kramen kom. Eigenlijk zou ik linea recta naar huis terug moeten gaan, of gewoon thuisblijven :>)
 ~~~~~
 Since Tuesday is market day in Groningen, I walked back to the railway station by the market place and oh my, I could not resist five metres of several folklore print cotton fabric for € 10,00 and two fabric panels like shown in Eline's Winter House book, for only € 5,00 each.
 The stalls filled with fabric make me become greedy, but I am so happy and content with those metres of joy!
I'd better gone back home straight away or just stayed at home. But, I am glad, that was no option for today :>) Nu ga ik mijn schoenen uittrekken en een grote beker koffie nemen. Lekker bijkomen.
Tot ziens en groetjes!
 ~~~~~
It's time to take my shoes off and enjoy a large hot coffee.
Till soon.
Cheers!

9 opmerkingen:

 1. Als je zo'n natte reis hebt ondernomen en ook nog niet het allerbeste te horen krijgt, mag je jezelf daarna flink verwennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan, lekker jezelf verwennen met lapjes(lappen) moet kunnen op z'n tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. After getting so wet and not a very informative doctor's visit I am so glad you found some wonderful fabrics that just had to go home with you! What fun.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannend wat ze volgende week dan wel gaan zeggen.
  Groetjes Jacqui

  BeantwoordenVerwijderen
 5. spannend allemaal, hoop dat ze snel iets voor je kunnen doen.
  Dat is lang geleden dat ik de Groningse markt heb bezocht. De laatste dat ik in Groningen was, was 2006.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Well your trip was no wasted ... you must post some pictures of your fabric ... I don't sew much anymore but I love to see fabric ... have a lovely evening

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieverd,
  Hé getver; niets concreets dus nog in het UMCG. Da's balen...ik hoop zó dat je volgende week echt iets wijzer wordt!
  En wat heerlijk; op de markt struinen...Wat super dat je die panels voor een prikkie wist te vinden! Ik heb er één bij Jan Sikkes gekochjt. Scheelde ook in de prijs maar niet zoveel als ik het vergelijk met jouw geweldige vondst!. Stuur je een foto:) ?

  Hopelijk vind je toch tijd, afleiding en dingetjes om te doen die je wel kunt doen; ondakns alle beperkingen van een pijnlijke hand.

  Liefs,
  Stel
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beste Jeanekke,

  Wat naar om te horen dat het niet zo wil vorderen met je herstel. Ik hoop alsnog dat alles goed zal gaan en dat je niet opnieuw onder het mes moet en dat je snel weer aan de slag kan. Sterkte!

  Groetjes,
  TGL

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zou het fijn zijn geweest als je meer informatie had gekregen over de kans op herstel van je hand. Gewoon een beetje hoop in deze donkere dagen. Maar wie weet komt er bij jouw volgende bezoek een positief bericht. Je hebt in ieder geval mooie stof klaar liggen, zodat je onmiddelijk aan de slag kunt!
  Hier komt de regen met bakken uit de hemel, we moeten er maar een gezellige dag van proberen te maken!
  Hartelijke groet,
  Els G.

  BeantwoordenVerwijderen