dinsdag 4 juni 2013

Nog vier nachtjes... slapen, enthousiast doorwerken, of van opwinding wakker liggen


Welkom!


Boeren, Burgers, Buitenlui en Bloggers

Komt dat zien in Dokkum:8 juni a.s. opent Vakwerk Dokkum zijn deuren in de Nauwstraat in Dokkum. Het is een nieuw initiatief voor deze regio en de letters VAK staan voor Verrassend, Ambachtelijk en Kunstzinnig!

Om kunstenaars en ambachtslieden een kans te geven hun produkten te laten zien en evt. verkopen hebben we in het pand, voorheen Electro World Talsma, in de Nauwstraat een podium gevonden.

Het blijkt dat er in de omgeving diverse mensen zijn die prachtig ambachtelijk bezig zijn. Vaak is dit niet echt zichtbaar omdat men thuis werkt en/of via internet exposeert. Ook is het lastig voor de Vakwerk mensen om hun eindproduct te promoten, omdat de kosten van een eigen winkel/pand groot zijn. Om die reden zitten er dan ook meerdere VAKwerkers in een pand. Samen vormen zij de eerste lichting van Vakwerk Dokkum. Elke twee maanden zullen er nieuwe verrassende ambachtelijke en kunstzinnige vaklieden hun werk komen tonen. Voor de bezoekers is het op deze manier mogelijk te kijken hoe de deelnemers bezig zijn met hun ambacht.

Op zaterdag 8 juni a.s. gooien wij om 11 uur met zijn allen de deuren open. Wethouder Pytsje de Graaf zal ons daar bij helpen. U bent uiteraard van harte welkom om deze dag te komen ervaren en horen, wat er te zien valt bij VAKwerk Dokkum. De eerste lichting vakwerkers bestaat uit Neele de Boer van Pronkstik Stoffeeratelier, Ida Iemandsverdriet met bloemwerk, Harriet van der Stelt kledingatelier, Else Beishuizen van edelsmederij "op de vlakte", Johannes Boersma het glasatelier en Jellie Jonker van de Quiltkoffer.


De deuren zijn geopend op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en -avond en op zaterdag, zodat iedereen vrij naar binnen kan om al het moois te bekijken.
***Van harte aanbevolen!

Groetjes!


Jeanneke

*

8 opmerkingen:

 1. Wat een leuk initiatief. het schijnt een gegeven te zijn dat mensen creatief worden als er een recessie is heb ik gehoord.
  Het is dat ik ver weg woon en zaterdag ook nog jarig ben want anders.......
  veel plezier en geniet er van

  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het hoort erg leuk. Leuk zulke initiatieven.
  Zal vast prachtig worden.
  Ben benieuwd
  Groetjes Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijken of ik DP zover kan krijgen dat hij een stukje omrijdt als we naar Groningen gaan, ziet er interessant uit! Succes! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. How fun! Sounds like a wonderful idea and way for artisans to display their works.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes, wij komen gauw kijken.
  Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk lijkt me dat! Jammer dat ik het weekend al bezoek heb.
  Sta jij daar ook of help je bij de Quiltkoffer?
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een enig initiatief! Bedankt voor de melding!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk er is bij jullie veel te doen,'t is dat ik te ver weg zit anders was ik zeker gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen