vrijdag 7 juni 2013

Vandaag en nog één nachtje slapen...

Welkom!
~~~~~
Welcome!Vanavond wordt op TV, elk heel uur, bij HJOED op Omrop Fryslân, verslag gedaan van een bezoek aan VAKwerk in de Nauwstraat in Dokkum, waarbij ook Jellie geïnterviewd werd.
KIJKEN DUS!

***

Gisteren op de Zondagssteek Bee liet Herma zien wat zij voor haar in juli verwachte kleinkind aan het m/haken is.
Allerschattigst!Yesterday at the Zondagssteek Bee Herma showed the crochet project she's working on for her in July expected new grandchild.
Ain't it sweet?

***Vandaag, op de Quiltkoffer Inloop Bee van Jellie in Oosternijkerk werden wij getrakteerd op deze wonderschone werkstukken

~~~~~

Today at Jellie's Bee in Oosternijkerk we enjoyed  the Show & Tell on these awesome projects Alie zet de sokken erin. Vorige week donderdag kocht ze de stof en nu heeft ze de top al half klaarAlie is what I call running stitching the quilt top for her daughter (top picture); 
she bought the fabrics just one week ago! 

*Anneke is bezig aan een boxkleedAnneke is working on a play pen quilten maakte vandaag ook nog even dit leuke beursje.
~~~~~
and sewed this lovely purse today at the bee.

***Naenke hoopt met dit speciale quiltje voor haar katten voortaan te voorkomen, dat de snoezepoezen hun derrière op haar quiltwerk-in-de-maak draaien.
Als dat geen verwennerij is.....Naenke is sewing a charm pack into a quilt especially for her cats, hoping to keep the four cuties from annoying her while quilting.
A cat's life is a good life at Naenke's...

***Alie is ook nog bezig met een BOM.
De huisjes zijn een scheetje beef, maar dat is geheel volgens patroon en ik vind het enig!


Here you see a part of the BOM Alie is working on.
I think it's gorgeous.

***


Nu is het nog maar één nachtje slapen en dan:
opent Vakwerk Dokkum zijn deuren in de Nauwstraat in Dokkum. Het is een nieuw initiatief voor deze regio en de letters VAK staan voor Verrassend, Ambachtelijk en Kunstzinnig!
Om kunstenaars en ambachtslieden een kans te geven hun produkten te laten zien en evt. verkopen hebben we in het pand, voorheen Electro World Talsma, in de Nauwstraat een podium gevonden.

Het blijkt dat er in de omgeving diverse mensen zijn die prachtig ambachtelijk bezig zijn. Vaak is dit niet echt zichtbaar omdat men thuis werkt en/of via internet exposeert. Ook is het lastig voor de Vakwerk mensen om hun eindproduct te promoten, omdat de kosten van een eigen winkel/pand groot zijn. Om die reden zitten er dan ook meerdere VAKwerkers in een pand. Samen vormen zij de eerste lichting van Vakwerk Dokkum. Elke twee maanden zullen er nieuwe verrassende ambachtelijke en kunstzinnige vaklieden hun werk komen tonen. Voor de bezoekers is het op deze manier mogelijk te kijken hoe de deelnemers bezig zijn met hun ambacht.

Op zaterdag 8 juni a.s. gooien wij om 11 uur met zijn allen de deuren open. Wethouder Pytsje de Graaf zal ons daar bij helpen. U bent uiteraard van harte welkom om deze dag te komen ervaren en horen, wat er te zien valt bij VAKwerk Dokkum. De eerste lichting vakwerkers bestaat uit Neele de Boer van Pronkstik Stoffeeratelier, Ida Iemandsverdriet met bloemwerk, Harriet van der Stelt kledingatelier, Else Beishuizen van edelsmederij "op de vlakte", Johannes Boersma het glasatelier en Jellie Jonker van de Quiltkoffer.
De deuren zijn geopend op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en -avond en op zaterdag, zodat iedereen vrij naar binnen kan om al het moois te bekijken.
***Een fijne avond gewenst en graag tot ziens!
Groetjes!

~~~~~

Wishing you all a wonderful weekend and hope to see you soon.
 Cheers!


Jeanneke

*

3 opmerkingen:

 1. Ik heb net de link bekeken. Een erg leuk initiatief. Daar moeten er meer van volgen.
  Je laat weer erg veel leuks zien.
  Fijn weekend Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige dingen laat je weer zien en wat jammer nou dat Dokkum net niet naast de deur ligt. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ben terug aan het lezen maar goed dat maakt niet veel uit.
  Heb al gelezen dat je het leuk gehad hebt en dank je wel voor het mooie werk wat je weer laat zien.
  Kan er zo van genieten.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen