maandag 6 maart 2017

Dat smaakt naar meer...

Welkom!


Van vriendin Anneke kreeg ik voor mijn verjaardag een doe-het-zelf pakket 
om brood te bakken.
De ingrediënten + recept had zij bij Eenvoudig Leven - Teunie gekocht.

Vanmiddag bakte ik mijn eerste kleintje bruin met sesam
en kijk eens, wat een succes:


Het oogde en rook vurrukkuluk.

Na mijn dagelijkse wandeling*, vanavond na het eten en de vaat,
kon ik het niet laten om alvast een kapje te proeven,
met een lik roomboter....
Aaah, heerlijk, lekkerder dan een gebakje.

Van de week schuift thuisbakker Zondagssteek een twee keer zo groot brood de oven in.
Als je eenmaal zo'n heerlijk, puur, zelfgebakken brood hebt geproefd, 
wil je nooit meer anders.
Ik niet, tenminste.

Vroeger bakte ik nogal eens brood in de broodbakmachine, 
maar dat háált het niet bij de ovengebakken versie.

Ik gebruik de broodbakmachine nu alleen om het deeg te kneden,
want dat scheelt me twintig minuten zwaar handwerk.

* Die dagelijkse wandeling doe ik nu zo'n week of vijf;
sinds Jongste Zoon uitgevlogen is naar Tilburg / Oirschot.
Als het niet hard regent, maar daarmee heb ik tot nu toe erg geboft
en ik heb er intussen 80 kilometer op zitten.

Ilona van het Life After Money blog is eigenlijk mijn grote inspiratiebron, 
met haar '1000 miles a year' wandel uitdaging. 
Vorig jaar startte zij daarmee en het krijgt een vervolg in 2017.
Nu is 1000 miles voor mij geen haalbare kaart, maar als ik iedere dag minstens 2,5 kilometer loop, kom ik aan het eind van het jaar toch mooi op een kleine 1000 kilometer uit.
Dat zou ik wel heel gaaf vinden.

Als ik doorzet en vorderingen maak, kan ik voor onderweg, bij langere afstanden, 
altijd een paar zelfgebakken, verse, knapperige bruine boterhammen meenemen.

Die loop ik er wel weer af..............

***


Bedankt voor je bezoek
en 
graag tot ziens!


Jeanneke

*